Nobelovo námestie 8
851 01 Bratislava
Vladimír Dobrovič
0915 798 909
mail: skrozhlad@gmail.com
Rekordný kôň pre koňarov
Osobné iniciatívy, nasadenie a chuť niečo urobiť zmôžu často viac ako veľké firmy a inštitúcie. Dokázalo to aj niekoľko Prešovčanov, zapálených pre gastronomické projekty. Májový Festival dobrej chuti síce „trpel“ na nepriazeň počasia, ale chuť organizátorov a účastníkov dotiahnuť svoj projekt do konca to zlomiť nedokázalo.
Zlatým klincom 3 dňového festivalu jedál a nápojov bol pokus o slovenský rekord v upečení najdlhšej torty a keďže v Prešove žijú „koňare“, tomu musela zodpovedať aj torta. Piekli ju tretiačky zo SOŠ obchodu a služieb na Sidlisku SDH v Prešove, ktoré nakoniec doterajší slovenský rekord pokorili Ich pejo mal dĺžku 259 centimetrov, približnú váhu piškotového koňa si možno dokážete vypočítať sami z použitých surovín: 24 kg múky, 13 kg čokolády, 12 kg marcipánu, 13 kg stužený tuk, 510 vajec a 510 ks vajíčok. Tak počítajte!
Komisár Igor Svítok po ukončení meraní a premeraní vyhlásil, že v Prešove sa zrodil nový slovenský rekord. Škoda, že zakrátko po ňom neostala ani stopa. Koňare, ale predovšetkým koňarky, svojho koňa baštili, ako by im išlo o život. Ale tak to má byť, nie? Obdiv si však viac ako zakrátko nebohý kôň zaslúžia ľudia, ktorí do tohto projektu vložili svoje sily, um a lásku k svojmu povolaniu...
Dvakrát meraj, veď ide o rekord
|
Komisár I. Svítok (vpravo) - Blahoželám k rekordu
|
Na tejto svadbe kôň nechýbal
|
Reportáž o koňovi sa dá robiť aj na koni
|
Tu sú autori slovenského rekordu
|